Företag

Med vårt heltäckande koncept finns tjänster inom svetsning, bearbetning, ytbehandling och montering smidigt tillgängliga från en och samma plats

Wel-Mach är ett Vasabaserat metallföretag specialiserat på underleverantörstjänster för multinationella företag.

  • Vårt företag grundades 1948 och har över 70 års erfarenhet inom vårt område. Vi är ett familjeföretag som har medarbetare med branschens högsta kompetens.
  • Våra anläggningar på 7 000 m² är väl utrustade för projekt av alla storlekar.
  • Vi bryr oss om miljön och arbetar ständigt mot en mer hållbar framtid.

Österbergkoncernen

Företaget grundades ursprungligen av Knut Österberg 1948. På den tiden höll Finland på att återhämta sig från kriget och nästan allt var i brist. Knut var maskinist till yrket och startade en liten verkstad där han tillverkade kaffekvarnar, papiljotter och andra hushållsartiklar för försäljning.

1953 byggdes nya och större produktionslokaler i Panimontie, följt av den första maskinen för tillverkning av plastdetaljer 1958. Samma år började tillverkningen av en av Österbergkoncernens mest välkända produkter: spargrisar av plast för Sparbanken.

 

År 1966 flyttade företaget till Kruunantie där Österbergkoncernens huvudkontor fortfarande är beläget. Från och med nu började verksamheten fokusera mer på industriell underentreprenad. Det första företagsförvärvet genomfördes 1978 då familjen Österberg förvärvade 70 % av aktierna i Petsmo, som senare bytte namn till Petsmo Products. Efter detta har koncernen stadigt vuxit genom olika företagsförvärv.

 

I dag är Österbergkoncernen ett traditionellt familjeföretag med en total omsättning på cirka 40 miljoner euro.

UTNYTTJA VÅRA STYRKOR

Ta reda på vad som är vår expertis

01

Leveranser i tid

Att leverera i tid till våra kunder är prioriterat hos oss. Vårt heltäckande koncept är ett enkelt och säkert val för kunderna, som kan lita på att de får sina produkter i tid.

02

Exceptionell kvalitet

Vår över 70 år långa erfarenhet i branschen manifesteras i exceptionell kvalitet för våra kunder. Vi är särskilt kända för vårt kunnande och vår kvalitet inom svetstjänster.

03

Långsiktiga partnerskap

Vissa av våra nöjda kunder har varit hos oss i årtionden. Ett nära samarbete och ett kundorienterat tänkesätt fungerar som en garant för att vi alltid gör vårt bästa för att hjälpa ert företag att lyckas.

04

Certifierade specialister

Vårt verksamhetssystem har certifierats i enlighet med standarderna SFS-EN ISO 9001:2015 och SFS-EN ISO 14001:2015. Vår svetsavdelning är certifierad i enlighet med standarden EN 3834-2. För närvarande håller vi på att bli certifierade i enlighet med standarden SFS-EN 1090-1+A1. Wel-Mach är engagerat för aktiv miljövård och har förbundit sig att följa de miljökrav som ställs på företag.

05

Erfaren och uppskattad personal

Vi ställer höga krav på de personer som ansvarar för våra kunders projekt. Vi utbildar vår personal regelbundet och ser till att alla som arbetar för oss är specialister inom sitt hantverk. En del av vår personal har arbetat med oss i årtionden och tar med sig sitt stora kunnande och sina färdigheter in i projekten. Vi värdesätter verkligen vår personal – de står för det praktiska arbetet med våra kunder.